• bazenska tehnika
botton kontaktirajte

KAIKOS d.o.o.

  • Odvojak industrijske 4
    10431 Novaki – Zagreb
  • besplatni tel:  0800 8789
  • tel:    01 349 86 05
  • tel:    01 349 87 05
  • tel:    01 349 84 80
  • mob: 099 8 063 064
  • mob: 099 25 46 909

 

Radno vrijeme:

pon-pet: 9.00 - 17.00Česta pitanja

Grijač za vodu – na koliko stupnjeva ugrije vodu?

Grijač za bazen je namjenjen samo manjim bazenima do 10 m3 vode. Jakost grijača je 3 kW. Grijač ugrije vodu za 1°C u 2 sata djelovanja. Najviša temperatura, koju možemo dostignuti sa grijačem, je maksimalno 30 °C . Grijač je primjeren za dodatno ugrijavanje vode, a ne ugrijavanju vode u cijelosti. U slučaju da sja sunce, grijač još dodatno ugrije vodu, u soprutnom nema tako velikog učinka.

Filteri – za koliko vremena ih je preporučljivo mjenjivati?

Kartonske uloške za filter obavezno treba mjenjivati svakih 14 dana. U slučaju da se ne zamjene u pravo vrijeme, pumpa se može pregrijati i uništiti. U slučaju da se pumpa uništi zbog tog razloga garancija ne važi.

Čamci – koliko su osjetljivi na bušenje?

Svi čamci, koji jesu u prodaji, su gumeni i primjereni za mirne i lagano tekuče rijeke. Nisu dobri za jako tekuče rijeke. Za takve razmjere primjerni su samo čamci, koji su profesionalni i napravljeni za rafting, što naši nisu.

Filteri – imam bazen Bestway, da li je filter za pumpu isti i da li ga mogu kupiti kod vas?

Filteri od proizvađača Bestway nisu jednaki kao i Intexovi, iz tog razloga ne prodajemo i ne dobavljamo filtere za tu marku bazena. Kod nas kupite novu pumpu Intex s pripadajučim filterima, koje možemo redovito dobavljati.

Piješčani filter – zašto je bolji od kartonskog filtera?

Piješčeni filter je napravljen tako, da se voda čisti kroz pijesak, šta je jako bolje nego u slučaju kartonskog filtera. Več u starim vremenima (npr. u Egiptu) su vodu čistili kroz pijesak i to ponekad rade još i danas. Takvo čiščenje je jako korisno pogotovo za veće zidane osobne i javne bazene. Kartonski filter se jako brzo zamaže i je jako nehigijenski. Voda u bazenu, koja ima piješčani filter, je vidljivo čišča i bistrija, nego u slučaju bazena, koji imaju kartonski filter. U slučaju da upotrebljavamo piješčani filter, mnogo je manje potrebe za kemikalijama, znači dezinfekcijom.

Bazen / piješčani filter – da li je moguće zamjeniti pumpu, koja pripada bazenu s piješčanim filterom i doplatiti razliku u cijeni?

U slučaju da kupite bazen, koji već ima pumpu, nije je moguće zamjeniti i dokupiti piješčeni filter. Piješčani filter se može dokupiti naknadno po cijeni, koja je u cjeniku.

Pumpe – koliko dugo smiju biti upaljene?

Manje pumpe (2.000 L/h, 3.000 L/h) mogu djelovati neprestano najviše 4 sata odnosno najviše 4 sata na dan. Veče pumpe (5.700 L/h, 9.500 L/h, 15.000 L/h) mogu djelovati neprestano najviše 8 sata odnosno najviše 8 sata na dan (neprestano od 4 do 8 sati ili pojedinačno po 2 sata u različitim djelovima dana). Piješčani filter zajedno sa pumpom može biti upaljen 24 sata na dan i s time neče biti nikakvih problema.

Pumpe / vrijeme garancije - u kojim slučajevima se garancija ne uvažava?

Garancija za sve električne proizvode, a time i za sve pumpe je 1. godina. Garancija ne vrijedi uz nepravilnu upotrebu pumpe. U tom slučaju pumpu ne mjenjamo. Za nepravilnu upotrebu mislimo: upotreba starih uložaka, ne uvažavanje zajedničkog djelovanja, mehanička oštečenja uzrokovana krivom upotrebom, itd.

Pumpe – da li se možemo kupati u bazenu, ako je pumpa uključena?

U slučaju da se ljudi kupaju u bazenu, pumpa mora biti obavezno isključena! Može se dogoditi, da dođe do kratkog spoja, a time i do strujnog udara u vodu, što može biti smrtonosno. Predlažemo da pumpu upalite poslije kupanja, kada je voda jako prljava. Predlažemo upotrebu tempomata, koji regulira vrijeme kad je pumpa upaljena, jer time možemo uštedjeti nešto električne energije.

Klorgenerator – za što se upotrebljava? Kako dijeluje?

Več samo ime Klorgenerator znači, da naprava sama s pomoču elektrolize i morske soli proizvodi klor, koji dezinficira vodu u bazenu. Klorgenerator priključimo na pumpu, u bazen pa po uputama istresemo određenu količinu soli. Kada se sol otopi, naprava sama proizvodi klor. Potrebno je samo mijeriti pH vrijednosti. Naprava sama upozori, kada je previše ili premalo soli u vodi. Za taj slučaj ima poseban senzor. U slučaju da je soli previše dolijemo dovoljnu količinu nove vode, a u slučaju da je soli premalo, dodajemo novu količinu soli u bazen. Potrebno je pročitati upute za upotrebu!!!

Pumpe – imam manji bazen i veću pumpu? Cijevi mi ne idu skupa. Šta moram napraviti?

U slučaju da imate manji bazen i želite veću pumpu, najpreporučljivije je kupiti piješčani filter Speedclean 50 i adaptere za usklađivanje cijevi. U slučaju da imate manji bazen, već ste kupili veću pumpu potrebno je dokupiti adapter, koji veličinu fi 32 pretvori na fi 38 mm.

Bazeni – koliko je jaka folija? Koliki je životni vijek bazena?

Folija je kod svih bazena od armiranoga PVC - a, koji je još dodatno ojačan. Kod malih bazena folija je debela približno 0,39 do 0,64 mm, a kod večih bazena približno 0,64 do 0,75 mm. Životni vijek folije kod manjih bazena je najmanje 5 godina, a kod velikih bazena najmanje 10 godina. Životni vijek folije jako ovisi i od toga gdje je postavljen bazen, kako s njim postupamo, itd. Jako važno je kako ga na kraju sezone pospremimo, jer ga moramo točno složiti (bez grubih pregiba) i postaviti na suho, tamno i toplo mjesto. Pumpa ne smije smrznuti, jer je time možemo uništiti.

Bazeni i oprema – da li je moguće sve naručeno dostaviti u BiH i Srbiju?

Bazene i opremu je moguće dostaviti odnosno prodavati u te države samo na firmu, ali to stvara dodatne troškove i u tome slučaju način naplate je samo po predračunu. Služba koja vrši dostavu je in time. Stranke iz tih država mogu i same doći po bazen i/ili opremu (ispunjavamo formular za vraćanje PDV-a, kojeg potvrđujete kod izlaza iz države). Povrat gotovine (PDV - a) vršimo kada dobijemo formular ovjeren od porezne uprave.

Stranke iz tih država mogu i same doći po bazen i/ili opremu (ispunjavamo formular za vraćanje PDV-a, kojeg potvrđujete kod izlaza iz države). Povrat gotovine (PDV - a) vršimo kada dobijemo formular ovjeren od porezne uprave.

Bazeni – kakva je situacija s montažom bazena? Da li je vi nudite?

Montažu bazena naše poduzeče ne radi. Priložene su sve potrebne i točne upute o montaži bazena i opreme. Bazen možete s nekoliko osoba sastaviti u najviše 2 do 3 sata, stoga mislimo da naša pomoč nije potrebna.

Bazeni – kako se priprema podloga za bazen?

Kod postavljanja bazena je važno da je podloga ravna. U slučaju, da će bazen biti postavljen na travi, potrebno je u vrtnom centru ili sličnim prodavaonicama kupiti foliju tako da trava ispod više ne raste. U suprotnom da trava i dalje nastavi rasti početi će s vremenom truliti i smrdjeti, jer je na njoj prevelika težina. Uz upotrebu folije to se ne dešava.

U slučaju da imate veći bazen, potrebno je zemlju točno izravnati, na nju posuti 2 do 3 cm pijeska i na pijesak ili i na samu zemlju složiti filc ili 2 do 3 cm debelog stiropora. Stiropor će djelovati kao izolator i zadržavati će toplinu vode koju voda dosegne preko dana. Nakon toga postavimo bazen.

Bazeni – vanjske mjere bazena? Jesu li to one, koje su napisane kao mjere u katalogu. Zanima nas jer imamo baš toliko prostora u dvorištu.

Pored mjera koje su u katalogu, moramo uzeti u obzir da kraj svake vanjske stranice bazena osiguramo bar 1 m prostora za podupirače. U slučaju da nisu potrebni trebali bi bar ostaviti prostor za prolaz oko ili uz bazen. Jako važno je i da oko bazena imamo dovoljno prostora za kretanje.

Bazeni – da li bazen možemo imati sastavljen preko zime i u njemu vodu?

Bazen možemo imati sastavljen i preko zime i voda može ostati u bazenu. U vodu moramo uljevati sredstvo protiv smrzavanja. Moramo odstraniti ,odnosno maknuti pumpu, jer bi se u suprutnom  zamrznula i mogli bismo je uništiti.

Bazeni – do kuda se bazen puni vodom? Do ruba?

Bazen se uvijek puni 10 cm ispod ruba, jer bi u suprutnom vod istjecala iz bazena i bazen ne bi bio stabilan.

Bazeni – garancija? Zašto je razdoblje garancije tako kratko?

Garancija na bazene odnosno foliju je 3 mjeseca. U tom se vremenu budući da je u bazenu puno vode, sigurno pokaže, da li je napravljena kakva tehnička pogreška u proizvodnji (jer je pritisak vode na foliju iznimno velik). U slučaju da u tri mjeseca nije bilo nikakvih poteškoča, znači da je folija izdržala pritisak i da je dobro izrađena.

Bazeni – što mi još preporučate, da kupim uz bazen?

Neki bazeni u cijenu imaju uključenu samo foliju i pumpu. Kupnjom tih bazena preporučamo da dokupite: uloške za pumpu, pokrivač, ručnu pumpu za rub na napuhavanje, podlogu za bazen, set za čiščenje Venturi, "skimmer" (žlicu za skidanje pjene, smeča ,itd.), te u slučaju da je bazen viši od 76 cm i ljestve. Neki bazeni sadrže svu dodatnu opremu i nije potrebno kupovati dodatne proizvode.

Uvijek kada kupite bazen uz njega preporučamo kupnju sredstava za njegu vode. Nudimo vam paket, koji sadrži sve što trebate za kristalno čistu vodu. U paketu su sporo topljive tablete klora - 200g ili 20g, pH minus granulat 1,5 kg, tester za mjerjenje pH vrijednosti i sadržaja klora, te plivajuči punjač ("dozator") za tablete klora.

Uvijek kada kupite bazen uz njega preporučamo kupnju sredstava za njegu vode. Nudimo vam paket, koji sadrži sve što trebate za kristalno čistu vodu. U paketu su sporo topljive tablete klora - 200g ili 20g, pH minus granulat 1,5 kg, tester za mjerjenje pH vrijednosti i sadržaja klora, te plivajuči punjač ("dozator") za tablete klora.

Bazeni – volio bih kupiti jaču pumpu, što mi preporučate

U slučaju da želite jaču pumpu, preporučamo kupnju piješčanog filtera Speedclean 75. Ako je taj proizvod za vas preskup  preporučamo pumpu 5.700 L/h ili 9.500 L/h. Ako  bazen ima više od 30 m3 vode,  preporučamo pumpu jakosti 15.000 L/h. Vrijednost 15.000 L/h znači protok vode na sat.

Bazen – usisivač – imam manji bazen, kakav usisivač preporučate? Kako djeluje, po kakvom principu?

U tom slučaju Vam preporučamo usisivač Venturi, koji djeluje po principu "venturija". To znači da spojimo vrtnu cijev na desnu stranu četke koja  stvara pritisak tamo gdje četka počinje usisavati  prljavštinu s dna bazena u vrečicu  pričvšćenu na lijevoj strani. U paketu Venturi je i sakupljač površinske prljavštine (djelova koji plivaju na vodi), koji je namjenjen čiščenju lišča i ostalih komada, koji plivaju na vodi. U tom slučaju kroz vrtnu cijev u bazen  dolazi nova svježa voda.

Bazen – usisivač – imam veći bazen, kakav usisivač preporučujute? Kako djeluje, po kojem principu?

U tom slučaju Vam preporučamo automatski usisivač ili usisivač Deluxe. Automatski usisivač se sam miče po bazenu i čisti bazen. Pročitajte upute za upotrebu, tako ćete saznati kako ga  pravilno koristiti. Za automatski usisivač je potrebna jakost  pumpe bar 7.500 L/h.

Usisivač Deluxe spojimo  na "skimmer" bazena, vakum potegne prljavštinu najprije kroz "skimmer" , pa naprijed u pumpu. Velike komade prljavštine očisti "skimmer", a manje zadrži filter u pumpi. Za usisivač Deluxe je potrebna jakost pumpe bar 5.700 L/h.

Solarni pokrivač – kako ga upotrebljavamo?

Solarni pokrivač je folija s mjehurićima, koja jednostavno pliva na vodi. Potrebno ga je samo položiti na vodu i za vrijeme sunčanog vremena on već djeluje.  Ne zamjenjuje obični pokrivač, jer prljavština sama  pada na njega i ostaje u vodi kada ga odstranimo. Solarni pokrivač i obični pokrivač možemo upotrjebiti skupa.

Solarni pokrivač – imam veći bazen nego vi pokrivač, šta da napravim? Da li prodajete solarni pokrivač za velike bazene? Kako rješavate taj problem?

Na primjer  kada imate veći bazen (Ovalo I, II ili III te Bazen Quada II ili III) kao solarni pokrivač Vam savjetujemo da kupite najveći mogući pokrivač i  pustite ga da pliva na površini. Moguče je koristiti i dva manja pokrivača.  Ako solarni pokrivač pokriva samo dio površine vode, ostalu površinu  jednostavno grije sunce direktno.

Automatski čistač bazena – kako djeluje? Da li je funkcionalan? Kakva pumpa je potrebna za takav usisivač?

Automatski čistač se upotrebljava samo uz pumpe s protokom iznad 7.500 L/h . Potrebno ga je pričvrstiti na rub bazena gdje voda iz pumpe ide nazad u bazen. Usisivač se sam miče po bazenu i čisti ga, a zaustaviti (isključiti)  ga moramo sami , kada je bazen očiščen. Nakon svakog čiščenja usisivač je potrebno  rastaviti i temeljito  ga očistiti. Rastavljanje vršimo vrlo jednostavno. Samo ga okrenemo na zadnju stranu i otvorimo zatvarače.

Osvjetljenje bazena ili Lightshow

Osvjetljenje bazena ili Lightshow radi s pomoću  baterija, koje je potrebno zamjeniti ili napuniti kada su prazne. Najbolje djeluju kod bazena do fi 540 cm i 130 cm visine. Ako je  bazen veći, predlažemo kupovinu  2 ili 3 proizvoda. Tako čete postići najbolje osvetljenje, koje če se morat rasporediti.

Vakumski ručni usisivač – kako djeluje?

Vakumski ručni usisivač djeluje na principu vakuma, to znači da palicu koja je dodana usisivaču moramo micati gore i dolje kao kod ručne zračne pumpe. Tako stvorimo podtlak  koji usisava prljavštinu s poda. Vakuumski usisivač je primjeren za sve manje bazene, gdje usisivač Venturi nije primjeren ,odnosno ne doseže vrtnu cijevi.

Solarni grijač – kako djeluje? Na koliko stupnjeva ugrije vodu? Za kako velike bazene je primjeren?

Solarni grijač djeluje na toplinu sunca, znači da ga priključimo na pumpu, tako da pumpa gura vodu iz bazena preko solarnog grijača i zatim toplu vodu vraća nazad u bazen. ako  je bazen veči,  preporučljivo je uzeti 2 grijača. Po podacima proizvođača  2 jedinice  za jedan sat  ugriju 1.000 L vode za 1 °C .
nazaj
natisni
baner
Radno vrijeme:
pon. - pet.: 9.00 -17.00


KAIKOS d.o.o.,
Odvojak industrijske 4
10431 Novaki – Zagreb

E-pošta:  #EM#696f646c4467677d6d6763393823667d#EM#
e-novice
avto Besplatna dostava iznad
350 Kn
discover diners 25
bottom Zadovoljstvo 100%

Osiguravamo Vam zadovoljstvo kupovinom naših proizvoda.  U suprotnom u roku 14 dana vratite proizvod, a mi vršimo povrat  vašeg novca.
bookbtn link