• bazenska tehnika
botton kontaktirajte

KAIKOS d.o.o.

 • Odvojak industrijske 4
  10431 Novaki – Zagreb
 • besplatni tel:  0800 8789
 • tel:    01 349 86 05
 • tel:    01 349 87 05
 • tel:    01 349 84 80
 • mob: 099 8 063 064
 • mob: 099 25 46 909

 

Radno vrijeme:

pon-pet: 9.00 - 17.00Savjeti

KORISNI SAVJETI ZA SVE LJUBITELJE BAZENA

Za sve naše stalne kupce, kao i one koji se za kupnju bazena tek odlučuju - za vas smo pripremili korisne savjete. S njima ćemo vas provesti kroz proces pripreme i instaliranja vašeg bazena, zaustavili smo se kod održavanja vode, vanjske opreme bazenskih dodataka.

OBROČNO PLAĆANJE - Iskoristite nove mogućnosti obročne otplate bazena!

Kod plaćanja karticama Zagrebačke banke: Mastercard, Maestro ili  Visa nudimo Vam obročnu otplatu do 12 rata beskamatno.

POSTAVLJANJE BAZENA – Započnite sezonu na pravi način!

Svaki dobar majstor zna da kod radova, kao što je postavljanje montažnoga bazena, dobra priprema znači polovicu obavljenoga posla! Da bismo vam uštedjeli vrijeme i olakšali vam posao, pozivam vas da si u nastavku pročitate nekoliko korisnih savjeta, sa video uputama.

Ukoliko ste već pravi majstor u postavljanju i ovo vam je već 3. ili 4. sezona, mali podsjetnik neće biti na odmet!

Praktični savjeti za postavljanje bazena:
 • Površina, na koju postavljate bazen mora biti jednakomjerno izravnana, jer bazen ne smije stajati na strmini ili neravnoj podlozi.
 • Podloga mora biti tvrda i stabilna, tako da lako može podnijeti težinu napunjenoga bazena
 • Izaberite površinu na kojoj nema kamenja, ni drugih oštrih predmeta, koji bi mogli oštetiti bazensku foliju
 • Na mjesto gdje će stajati bazen nasipajte sitni kvarcni pijesak, koji će štititi foliju, ali će i hodanje po bazenu učiniti ugodnim. Deblji sloj nije pogodan kao podloga za bazen, jer nije dovoljne tvrdoće.
 • Da bi voda u bazenu bila toplija, predlažemo vam da na pijesak položite izolacijski materijal (stiropor ili stirodur), jer deblji sloj bolje izolira
 • Na izolaciju se potom položi filc ili podloga za bazen

Nakon što je tlo spremno, potrebno je još postaviti bazen:

 • Sa sredstvom za čišćenje očistite bazensku foliju (sredstvo za čišćenje super)
 • Rasprostrite bazen, natočite 5 cm vode i rasklopite stranice tako da dno bude što bolje ravno, bez grbica
 • Kod bazena sa rubom na napuhavanje potrebno je rub najprije napuhati, ne previše, jer se kod jakog sunca zrak u rubu raširi, pa bi se lako moglo dogoditi da rub pukne
 • Kod prvog punjenja bazena vodu nalijemo do 3 cm visine, ukoliko se voda prelije na jednu stranu bazena znači da bazen ne stoji na vodoravnoj podlozi, u tom slučaju je najbolje da bazen maknete te podlogu ponovo poravnate te ponovite ispitivanje
 • Kod bazena sa rubom na napuhavanje, stjenke se same poravnaju kad napunite bazen


Video upute na youtube.com:

ČIŠĆENJE BAZENA – Bazen najlakše očistite kada je još prazan!

Kad je bazen jednom postavljen, dobro ga je prije punjenja vodom očistiti, time ćete izbjeći da sredinom sezone morate prazniti bazen da biste ga očistili. Program Intex vam nudi namjenska sredstva za čišćenje za bazensku foliju i bazenski rub, tako da kod nas možete naći sve veste četki i spužvica za čišćenje.

Sredstva za čišćenje

 • Za čišćenje stjenki i dna bazena preporučujemo sredstvo za čišćenje super : to je kiselo sredstvo, koje štiti od naslaga vodenoga kamenca na stjenkama bazena. Sredstvo ostavite djelovati 5 – 10 minuta, a potom još jednom utrljajte te nakon toga temeljito isperite.

Oprez : upotrebljavajte spužvicu za foliju ili mekanu četku za foliju. Naneseno sredstvo se na površini folije nikako ne smije posušiti!
 • Prljavština i masnoće koje su se nakupile na rubu bazena jednostavno očistite gelom za čišćenje bazenskoga ruba. To sredstvo odlično odstranjuje prljavštinu, masnoće i ostatke kozmetike. Na spužvicu nanesite gel te ga razmažite po bazenskom rubu i ostavite kratko djelovati, potom ga isperite s čistom vodom. Kod tvrdokorne prljavštine ponovite postupak.
 • Ukoliko ste bazen imali postavljen i preko zime, u tom slučaju najprije sa mrežicom za prljavštinu odstranite krupne nečistoće, da se ne začepi odvod bazena. Potom bazen potpuno ispraznite, da biste lakše očistili naslage vodenoga kamenca i ostalu tvrdokornu prljavštinu. Bazen je potrebno isprazniti i zato što će sredstva za čišćenje biti učinkovitija, ali ćemo time pripremiti i osnovu za potpunu njegu vode.
 • Da se vaš bazen kod punjenja ne bi pretvorio u pjenušavu kupelj, potrebno ga je nakon čišćenja temeljito isprati čistom vodom. Važno je i da za čišćenje bazena upotrebljavate za to namijenjena sredstva za čišćenje, a ne da koristite sredstva za čišćenje u domaćinstvu!

Ko je bazen enkrat postavljen, ga je dobro pred polnjenjem z vodo tudi očistiti. Tako vam ga ne bo treba sredi sezone prazniti, da bi odstranili tisti neprijazen madež na dnu folije! Program Intex vam ponuja namenska čistila za bazensko folijo in bazenski rob, prav tako lahko dobite pri nas tudi vse krtače in čistilne gobice.


SETOVI ZA POPRAVAK BAZENA I REZERVNI DIJELOVI

Može se desiti da vam se u prošlogodišnjoj sezoni bazen oštetio, a preko zime ste u potpunosti zaboravili na to. Na vašu sreću mi imamo rješenje i za te probleme. U većini slučajeva moguće je naručiti pojedinačne rezervne dijelove.
Na primjer, probušenu bazensku foliju popravite sa setom za ljepljenje.

Set za popravak bazenske folije

Ukoliko ste na foliji primijetili rupicu i bazen vam pušta, predlažemo vam da posegnete za setom za popravak. Set sadrži komad folije, od kojega odrežete potrebnu veličinu, i ljepilo. Video

Stare i dotrajale cijevi zamijenite

Prije početka sezone dobro je provjeriti stanje cijevi, da se ne dogodi da vam usred sezone počnu puštati. Ukoliko sumnjate da su cijevi dotrajale i da bi usred sezone mogle otkazati, radije ih zamijenite odmah na početku sezone da biste usred ljeta izbjegli pražnjenje bazena!

PRVO PUNJENJE BAZENA

Tako, bazen je postavljen. Nedostaje ono najvažnije – voda. Pogledajmo sada, na što ne smijemo zaboraviti prije i kod samog punjenja vode u vaš bazen.

 • Provjerite filtar pumpu. Ukoliko imate kartonski filtar, potrebno je prije puštanja pumpe u pogon, promijeniti kartonski filtar, jer se preko zime u njemu razvilo mnoštvo bakterija. Ukoliko imate pješčani filtar po potrebi zamijenite kvarcni pijesak.
 • Bazen napunite vodom u visini od 10 cm ispod ruba bazena, odnosno do donjega ruba obruča za napuhavanje

PRVO DODAVANJE KEMIKALIJA – Pravilnom pripremom do čiste vode bez algi!

Prošle godine vam se desilo da je voda u trenu postala zelena i neprijatnog mirisa? Pravilno pročišćena i pripremljena voda je preduvjet za zdrav i siguran užitak u vašem bazenu kroz čitavu sezonu! Prečesto se događa da je ta faza zanemarena, te to na kraju rezultira nevaljalom vodom, zelenkaste boje i neprijatnog mirisa.


Koraci kod prvog punjenja bazena sa vodom su:

 • Prvi korak kod pripreme vode je šok kloriranje, koje uništi sve bakterije, gljivice i viruse.
 • Obzirom da klor ne smije doći u direktan kontakt sa bazenskom folijom, dezinfekcijsku tabletu klora stavimo u dozirnu posudicu, koja pluta na površini. Tako se  klor optimalno otapa. Ukoliko imamo klor u granulama, potrebno ga je rastopiti u zasebnoj posudi i potom ga uliti u bazen.
 • Bazensku vodu ostavimo da odstoji 24 sata, da sav klor ishlapi. Krupne čestice koje se talože na dnu bazena usišite.

KEMIJSKO ODRŽAVANJE VODE – Potrebno ga je ponavljati tijekom čitave sezone!

 • Previsoka ili preniska tvrdoća vode utječe na kakvoću vode i djelovanje klora. Nakon obavljenog šok kloriranja i prije uobičajenog doziranja potrebno je uravnotežiti pH vrijednost vode. Idealna vrijednost je od 7,2 do 7,4. Da biste to postigli potrebno je redovito kontrolirati pH vrijednost vode. pH vrijednost provjeravamo na više načina: lakmus trakicamatabletama za analizu vode ili sa elektronskim mjeračem pH vrijednosti. Posljednji način je najtočniji. Ukoliko je pH vrijednost preniska dodamo pH plus granulat, a ukoliko je previsoka pH minus granulat. Sačekamo cca 2 sata, da pumpa profiltrira i promiješa vodu. Zatim slijedi ponovno mjerenje pH vrijednosti, da vidimo da li nam je uspjelo uravnotežiti vrijednost vode. U slučaju da uravnoteživanje nije uspjelo, postupak ponovimo sve dok pH vrijednost ne bude uravnotežena.
 • Slijedi stavljanje klora u klor dozer. Umetnemo dezinfekcijsku tabletu , koja će se polako otapati 2 – 3 tjedna, ovisno o veličini bazena.
 • Na kraju dodamo još sredstvo za sprečavanje razvoja algi – Algicid, i to ponavljamo 1x tjedno
 • Filtar pumpa sa kartonskim filtrom treba raditi svaki dan do 4 sata ( to ovisi o snazi pumpe)! Velika prednost pumpi sa pješčanim filtrom je ta da mogu raditi 24 sata na dan.

MEHANIČKO ODRŽAVANJE VODE – Što ne odstrani klor, odstrani filtar!

Vaš bazen uz kemijsku obradu vode treba i mehaničku filtraciju, koja štiti od svakodnevne prljavštine. Lišće, trava, prašina i slična prljavština svaki se dan unose u bazen. Postoje dva načina filtracije. Jednostavniji i jeftiniji kartonski filtar ili prirodni oblik filtracije pješčanim filtrom, koja je mnogo bolja u svakom pogledu. Filtar pumpa filtrira vodu u bazenu i iz vode odstranjuje veće djelove prljavštine. Uključena mora biti svaki dan (pumpe sa kartonskim filtrom do najviše 8 sati, a sa pješčanim filtrom mogu raditi neprekidno 24 sata).

KARTONSKI FILTAR je najosnovnije rješenje za filtraciju vode:

 • Manje pumpe (2.000 l/h, 3.000 l/h) mogu raditi do najviše 4 sata na dan
 • Veće pumpe (5.700 l/h, 9.000 l/h) mogu raditi do najviše 8 sati na dan. Neprekidno od 4 do 8 sati, ali više puta na dan po 2 sata.
 • Za optimalno djelovanje pumpe potrebno je mijenjati kartonske filtre. Svaka dva dana treba kartonski filtar očistiti, a svakih 14 dana ga je potrebno zamijeniti novim. Zato je dobro da uvijek imate 2 rezervna kartonska filtra. U slučaju da se filtar ne mijenja redovito, može doći do pregrijavanja pumpe i kao uzrok toga do kvara pumpe.
 • Za vrijeme boravka ljudi u bazenu, filtar pumpa mora biti isključena iz strujnog kruga jer može doći do kratkog spoja, a time i do strujnog udara u vodi što može imati smrtne posljedice. Pumpu uvijek palite po završetku kupanja!
 • Postoji mogućnost upotrebe timera koji regulira paljenje pumpe. Time regulirate rad pumpe, da ne radi više od 4 sata u komadu, te sprječavate pregrijavanje.

POBOLJŠANI PJEŠČANI FILTAR!

Ukoliko je sa kartonskim filtrom puno posla, za pješčani vrijedi suprotno!. Zbog snage i jednostavnije izvedbe, pumpa sa pješčanim filtrom može raditi 24 sata. Također voda prolazi kroz pred filtar, što znatno smanjuje unos kemikalija, za razliku od prethodno spomenutog kartonskog filtra. Manje kemije znači i zdraviju vodu!

PJEŠČANI FILTAR može raditi 24 sata na dan, čime otklanjamo brigu redovitog paljenja i gašenja.

 • Postoje 3 različita filtra: 4 m3/h, 5 m3/h, 7,5 m3/h.
 • Pumpa je samostojeća sa predfiltrom
 • Zato što sama filtracija teče kroz posebno termički obrađeni kvarcni pijesak (granulacije 0,4 do 0,8 mm i 0,7 do 1,25 mm) voda je puno čišća i bistrija.
 • Sistem ima više – putni ventil, koji omogućuje različite funkcije rada: filtriranje, povratno ispiranje, cirkulaciju, ispiranje, pražnjenje i stop

Zbog svega navedenoga rezultat je bistrija voda i daleko manja upotreba kemikalija!

Postoji mogućnost nadogradnje pješčanoga filtra sa dodatnim funkcijama grijanja i UV dezinfekcije vode. Na samom poklopcu naprave su dva otvora, na koja se lako priključuje grijač ili UV lampa, koja služi za dezinfekciju vode.

GRIJANJE VODE – Voda je još hladna, a vi više ne možete čekati?

Pobrinite se da voda u vašem bazenu ima ugodnu temperaturu! Kako? Sa ugrađenim električnim grijačem! Najjednostavnije i najučinkovitije rješenje, koje uvijek djeluje!

GRIJANJE VODE U PROLJETNIM DANIMA POMOĆU ELEKTRIČNOG GRIJAČA

 • Za rad mora biti uključen u struju
 • Vodu grije neovisno o vremenskim uvjetima
 • Snaga grijača je 3 kW
 • Jedan grijač dostatan je za bazene do 12.000 litara vode
 • Moguće je spajanje više grijača

UGRADNI GRIJAČ ZA PJEŠČANE FILTRE SPEEDCLEAN

 • Grijač je opremljen sa sigurnosnim sistemom za automatsko isključivanjem u slučaju prekida cirkulacije vode, mogućnost odstranjivanja grijača iz filtar pumpe i kod temperature grijača od 60° C
 • Svi materijali su otporni na UV zračenje
 • Elektronski dijelovi su dodatno zaštićeni od prodora vode i od posljedičnog strujnog udara
 • Moguća je ugradnja dva grijača
 • Snaga grijača je 3 kW

BESPLATNO GRIJANJE! – Sunčeva energija!

Zašto ne iskoristiti sunčane dane? Grijanje vode iskorištavanjem sunčeve energije – moderno, besplatno i ekološki osviješteno! Izabrati možete između solarnih panela ili sunčevih kolektora, svaki od njih ima svoje prednosti i mane.

SOLARNI PANEL

 • Jednostavno postavljanje na krov ili tlo
 • Mogućnost serijskog spajanja panela, za postizanje veće učinkovitosti
 • Panele spajate na postojeći sistem za filtraciju
 • Paneli dolaze u dvije različite veličine – 0,7x0,6m i 0,7x0,3m

SOLARNI KOLEKTOR

 • Sadrži UV plastični pokrov, ispod kojega grije vodu koja prolazi kroz cijevi
 • Potrebno ga je priključiti na filtar pumpu
 • Za veću učinkovitost grijanja možete serijski spojiti više jedinica


Broj dana potrebnih za podizanje temparature za 3°C

Volumen bazena

1 sunčani kolektor

2 sunčana kolektora

3 sunčana kolektora

4 sunčana kolektora

4.000 l

1,7

0,8

0,6

0,4

9.000 l

3,9

1,9

1,4

1,0

14.000l

6,2

3,1

2,1

1,6

19.000l

8,4

4,2

2,8

2,1

22.000l

9,8

4,9

3,3

2,5

 

Rezultat se bazira na 10 satnoj izloženosti kolektora direktnoj sunčevoj svijetlosti u danu i može varirati obzirom na promjene vremena.

SOLARNI POKRIVAČ

Najjednostavnije, ali još uvijek učinkovito rješenje je solarni pokrivač. To je bazenski pokrivač napravljen iz posebnog materijala koji ima dvostruku funkciju. Pored zadržavanja topline u bazenu (posebno kod upotrebe preko noći!) štiti vodu od prljavštine iz okoline.

 • Solarni pokrivač pluta na vodi
 • Spremamo ga prije samog kupanja, te na taj način postižemo višu temperaturu bazenske vode za 2 - 3°C
 • Za sprečavanje gubitka temperature, solarni prekrivač ostavimo na površini preko noći
 • Nikada ga ne smijemo položiti na travu, jer bi se zbog temperatura trava uništila, ali i zato što bi kod slijedeće upotrebe pokrivača, prljavštinu s tla prenijeli u bazen
 • Primjeren je za okrugle, ovalne i pravokutne bazene različite veličine

ČIĆENJE – Lišće Vam pliva u bazenu?

Koliko puta ste poželjeli da prije osvježenja ne morate čistiti lišće iz bazena? Rješenje je zapravo jednostavno, bazen po završetku kupanja jednostavno pokrijte bazenskim pokrivačem i slijedeći dan će vaš bazen biti spreman za jutarnje osvježenje, bez prethodnog čišćenja!

BAZENSKI POKRIVAČ

Vrlo je jednostavno – ono što nam na upadne u bazen nije potrebno usisavati, filtrirati ni čistiti kemikalijama! Pokrivač štiti vaš bazen od krupnih nečistoća i sprečava nastajanje algi, a time vam uštedi vrijeme i posao oko dnevnog čišćenja bazena prije nego što možete uživati u kupanju! Upotrebom pokrivača sprečavamo ishlapljivanje vode i štitimo ju od hlađenja.
Bazenski pokrivač izrađen je iz umjetnog materijala, koji je otporan na UV zrake. Kroz rub pokrivača provedena je špaga kojom pokrivač vežemo uz rub bazena da ga ne otpuše vjetar. Na sredini se nalazi otvor za vodu, da u slučaju kiše kišnica može oticati u bazen, jer bi u protivnom, pokrivač pod velikim teretom vode upao u bazen. Otvor je zaštićen mrežicom, koja sprečava unos prljavštine u vodu.

Intex SAVJET: ukoliko ne želite da kišnica ulazi u vaš bazen na sredini otvora, pod otvor namjestite loptu na napuhavanje

SKIMMER

Skimmer je uređaj koji je spojen na filtar pumpu, tako da dok pumpa radi, čisti prljavštinu i lišće, koji plivaju na površini vode. Usisavanje vode filtar pumpom omogućuje da se krupna nečistoća, koja pluta na površini, skuplja u namjenskoj košarici koju ispraznite u vrijeme kada pumpa nije u pogonu.

Ukoliko filtar pumpu ne palite često, prljavštinu možete počistit i sami sa sakupljačem lišća.

USISAVANJE BAZENA

Teža prljavština poput pijeska, kamenja, metala i slični dijelovi prljavštine, padaju na dno bazena, te tako ugrožavaju higijenu vode i sigurnost ljudi u bazenu. Zato preporučamo da bazen, ovisno o gustoći upotrebe i količini prljavštine, usisavate usisivačem 1 – 2 puta tjedno. Na taj način će vaš bazen biti uvijek čist, voda bistra i spremna za osvježenje.

Usisivači su dostupni u različitim izvedbama: od ručnih pa do robotskih, koji čiste posve samostalno.
Ručne usisivače za tlo vodimo pomoću teleskopske palice, tako da na tlu i stjenkama bazena očistimo svaki centimetar površine: četka očisti, ovisno o veličini, potez od 20 - 30 cm. Pored usisavanja preporučujemo, da prije usisavanja krupniju nečistoću iz bazena odstranite pomoću dubinskog ili površinskog sakupljača prljavštine.

SET ZA ČIŠĆENJE „Deluxe“

Zaboravite na mučne brige i priuštite si set za čišćenje, koji uključuje usisivač za dno, sakupljač lišća, četku, 3-dijelnu teleskopsku palicu dužine 279 cm, cijev i skimmer. Odlično rješenje za čišćenje namijenjeno za filtracijske sisteme sa protokom većim od 5700 litara vode na sat.

USISIVAČ VENTURI

 • Primjeren za manje bazene s kartonskim filtrom
 • Ne zahtijeva priključak na struju ni filtar pumpu
 • Jednostavno spajanje na vrtno crijevo
 • Pritisak vode kroz usisivač usiše prljavštinu u mrežicu 

VAKUMSKI USISIVAČ primjeren je za manje bazene

Čišćenje je jednostavno, morate samo povući vakumsku polugu. U cilindru će se napraviti vakum, koji će usisati prljavštinu u posebnu filtar košaricu. Postupak ponavljajte sve dok se košarica ne napuni. Potom ju isperete pod vodom i opet je spremna za usisavanje.

Intex SAVIJET: da biste imali manje nečistoća, prije ulaska u bazen se istuširajte, a ispod bazenskih ljestava postavite kadicu sa vodom za pranje nogu!

ELEKTROLIZA – Prirodna proizvodnja klora!

Klor generator iz prirodne soli proizvodi čisti klor. Uređaj se priključi na postojeći sistem za filtraciju, a u bazensku vodu se usipa sol. Slana voda cijevima putuje do klor generatora, gdje se na pločicama od titanija događa postupak elektrolize. U kemijskoj reakciji se sol – NaCl dijeli na dva elementa, Natrij i Klor. Natrij se izlučuje iz bazena isparavanjem, a klor se rastapa u bazenskoj vodi te tako vrši dezinfekciju uništavajući bakterije, viruse i ostale organske mikroorganizme.

Prednosti:
 • Ne dolazi do pogrešnog doziranja klora
 • Programirana dezinfekcija vode
 • Nema potrebe za rukovanjem toksičnim kemikalijama
 • Sol je prirodni proizvod i kao takva je bezopasna za ljude
 • Nakon kupanja nema crvenila očiju. Radi jednostavnih postavki pravilnog doziranja, voda je u ravnoteži i kao takva ne nadražuje sluznicu
 • Upotrebljivost vode se produljuje
 • Kod kupanja nema isušivanja kože. Slabija vrijednost soli u vodi (6kg/m3) djeluje na kožu tako što je omekšava, a koža ju iznimno dobro podnosi.
 • Preporučljivo je za alergičare i osjetljivu kožu
 • Voda nema mirisa klora

Upotrebom soli kao dezinfekcijskog sredstva, smanjuje se potreba za pH regulacijom.

SPEED & EASY – Zaboravite na klor!

Linija sredstava za održavanje bazenske vode Speed & Easy namijenjena je ljudima koji ne podnose klor, njegov miris ili osjećaj na koži. Sredstvo se temelji na srebrnim ionima, koji jednako učinkovito kao i klor dezinficiraju vodu, a da pritom ne nadražuju kožu.

PREDNOSTI SREBRNIH IONA

 • Nemaju nikakav miris
 • U bazensku vodu unose se 1x tijekom sezone kupanja
 • Bez mjerenja, samo tjedna kontrola i dodavanje pH vrijednosti
 • Ne štete koži
 • Ne nadražuju oči ni kožu
 • Omekšavaju bazensku vodu
 • Nisu otrovni za ljude, životinje i biljke, tako da na kraju sezone vodu iz bazena jednostavno možemo izliti u prirodu

SOLARNI TUŠ – za brzo osvježenje i čistu kožu!

SOLARNI TUŠEVI su idealno rješenje za brzo i ugodno ljetno osvježenje, a jednostavno i lako ih postavite bilo gdje u vrtu. Vodu ugriju potpuno besplatno! Uz to si nakon kupanja u bazenu priuštite brzo tuširanje, da sa tijela isperete miris klora.

ZAŠTO SE POTREBNO TUŠIRATI PRIJE I NAKON KUPANJA?
 • Istuširajte se prije ulaska u bazen, da biste unijeli što manje prljavštine u vodu, a time posljedično i manje kemikalija
 • Nakon kupanja tuširanjem jednostavno isperete miris klora sa svojeg tijela
 • Tuš predstavlja brzo i ugodno osvježenje u vrućim ljetnim danima

Samostojeći solarni tuš za vanjsku upotrebu, koji za grijanje vode koristi sunčevu energiju, odlično je rješenje za sve koji žele imati mogućnost tuširanja tik do bazena. Poput solarnog panela, spremnik solarnog tuša za dva sata izloženosti suncu ugrije vodu za 20°C. Za montažu ne trebate posebne upute, jednostavno ga postavite na željeno mjesto i na njega priključite vrtno crijevo ili PVC cijev za dotok vode koje zatim priključite na pipu za vodu. Tuš lako namjestite na drvenu ili kamenu podlogu.

PREDNOSTI SOLARNOG TUŠA:
 • Spremnik za vodi izrađen od specijalnog materijala, koji zagrijava vodu za tuširanje pomoću sunčeve energije
 • Po želji ga lako premještate
 • Preko zime ga jednostavno spremite
 • Besplatna topla voda
 • Korištenje sunčeve energije
 • Neki modeli imaju rezervoar koji je dodatno presvučen staklenom površinom, što dodatno pospješuje iskoristivost grijanja pomoću sunčeve energije 

LJESTVE ZA BAZENE – siguran i brz ulazak u bazen!

Ljestve nam omogućuju lakši i sigurniji ulazak u bazen kao i izlazak iz bazena. Također upotrebom ljestvi sprečavamo prelijevanje vode iz bazena, i to posebno kod bazena sa rubom na napuhavanje, a na taj način opet izbjegavamo stvaranje blata oko bazena!

Ispred bazena je dobro imati kadicu sa vodom za pranje nogu, u kojoj operemo stopala prije ulaska u bazen, te tako spriječimo unošenje prljavštine u bazen! Posljedica toga je čista voda u bazenu, koju nije potrebno usisavati nakon svakoga kupanja.

U slučaju da imate malu djecu ljestve su korisne i radi njihove sigurnosti. Nakon završenog kupanja ljestve jednostavno maknemo iz bazena. Time spriječimo, da dođe do možebitne nesreće ukoliko bi djeca sama ušla u bazen.

Ljestve imaju ploču na koju možete sjesti , odmoriti se ili nešto odložiti. Stepenice su načinjene od plastičnih gazišta, koja su načinjena od materijala koji sprečava klizanje.

ZAKLJUČAK SEZONE – Pospremanje bazena

Spremanje bazena:

Završetkom sezone kupanja ispraznimo bazen. Sve električne uređaje isključimo, očistimo i spremimo. Isto to učinimo sa skimmerom, ljestvama i ostalim dodacima. Foliju s unutarnje strane operemo sa sredstvom za čišćenje bazena, čime ćemo si ujedno slijedeće sezone smanjiti posao. Bazen se mora obavezno posušiti. Potom bazensku foliju naprašite dječjim puderom. Bazen složite i spremite ga u prostor gdje je toplo. Nikada bazen ne spremajte u prostor gdje je temperatura ispod 0°C. Pripazite da do bazena ne mogu doći životinje (npr: miševi, puhovi, štakori), jer je velika vjerojatnost da će vam bazen na proljeće puštati.

Prezimljavanje postavljenoga bazena:

Nakon završetka sezone očistimo filtar i sastavne dijelove bazena, te ispustite nivo vode ispod razine ugrađenih dijelova (mlaznice, skimmera). Iz cijevi, filtra i pumpe ispustite vodu da ne bi došlo do smrzavanja i ozbiljnih oštećenja sistema. Nakon par dana kada se smanji vrijednost klora u vodi dodate sredstvo za prezimljavanje. Tokom zime preporučamo, da bazen pokrijete sa zaštitnim zimskim pokrivačem koji sprečava razvoj algi i unos krupne prljavštine. U slučaju jakog razvoja algi potrebno je ponovno dodati sredstvo za prezimljavanje.

Neka zabava u vrtu traje dugo u noć!

Osvjetljenje vrta još nikad nije bilo tako jednostavno i sigurno!

Od onih ste kojima su uređenost i estetika vrta od velike važnosti? Bazen sa svom opremom već imate, ležaljke i stoliće također, a vrt je brižno uređen. Zaključili ste da vam nedostaje još samo vrtna rasvjeta da ugođaj bude potpun, ali vam je uređenje koje bi napravio profesionalni vrtlar preskupo. Sad imate rješenje! Poseban dizajn sistema rasvjete Garden Lights omogućuje nevjerojatno jednostavno postavljanje, a rezultati su kao da je radio profesionalac!

Bez puno truda i brige do profesionalnog rješenja za osvjetljenje vašeg vrta!

Cijeli sistem, od tansformatora do pojedinačnih dijelova, izrađen je pomoću vodootpornih spojeva na navoj, koji omogućuju jednostavnu montažu bez upotrebe alata. Odvijač će vam biti potreban samo kod sastavljanja lampica. Rasvjeta Garden Lights je zbog jednostavne ugradnje pogodna kako za već postojeće tako i za nove vrtove!

Sistem Plug &Play

Modularna osnova i Plag & Play sistem omogućuje osvjetljenju Garden Lights jednostavnu i laku montažu vrtne rasvjete. Zahvaljujući tome naša paleta nudi veliki izbor proizvoda, koje je brzo, lako i sigurno postaviti bez pomoći profesionalnoga vrtlara ili električara!
Svaka lampica dolazi sa dužinom kabela po želji od 2,3 ili 5 metara i vodootpornom spojnicom na vijak koja prianja na priključak glavnoga kabela. Vodootporni priključci su jednostavni za upotrebu i dolaze sa svim kablovima i transformatorima. Ukoliko još uvijek niste sigurni da možete sami, s veseljem ćemo vam pomoći sa savjetima i nacrtima!

Prošla vas je želja za montažnim bazenom?

Nakon nekoliko godina upotrebe, montažnih bazena ili onih sa rubom na napuhavanje, zaželjeli ste imati pravi bazen? Ne želite svake godine na početku sezone sastavljati bazen, a na kraju sezone ga opet rastavljati i spremati? I za to postoji rješenje! Ugradni bazen promjeni izgled vašega vrta i način vašeg uživanja u bazenu!

Nudimo vam osobno savjetovanje i ugodna rješenja. Nazovite nas na besplatni broj 0800 87 89 ili nas posjetite u našoj poslovnici i s veseljem ćemo vam predstaviti naša rješenja za vaš profesionalni bazen!
nazaj
natisni
baner
Radno vrijeme:
pon. - pet.: 9.00 -17.00


KAIKOS d.o.o.,
Odvojak industrijske 4
10431 Novaki – Zagreb

E-pošta:  #EM#696f646c4467677d6d6763393823667d#EM#
e-novice
avto Besplatna dostava iznad
350 Kn
discover diners 25
bottom Zadovoljstvo 100%

Osiguravamo Vam zadovoljstvo kupovinom naših proizvoda.  U suprotnom u roku 14 dana vratite proizvod, a mi vršimo povrat  vašeg novca.
bookbtn link