• bazenska tehnika
botton kontaktirajte

KAIKOS d.o.o.

  • Susedsko polje 45
    10000 Zagreb
  • besplatni tel:  0800 8789
  • tel:    01 349 86 05
  • tel:    01 349 87 05
  • tel:    01 349 84 80
  • mob: 099 8 063 064
  • mob: 099 25 46 909

 

Radno vrijeme:

pon-pet: 9.00 - 17.00Pješčani filteri
Krystal Clear pješčani filter - 5,7 m3/h s klor generatorom
Cijena: 3.919,99 Kn
Predviđena dostava: na skladištu
Količina:  


ili nazovi 0800 - 87 89


 
dostava vracilo obroki

Opći opis

128676 - Pješčani filter - 5,7 m3/h s klor generatorom

Dugo se smatra da je pješčani filter jedan od najkvalitetnijih sistema za čišćenje bazenske vode. Do nedugo se je za dezinfekciju bazenske vode upotrebljavala kombinacija pješčanog filtera i kemijskih sredstava (klor u tekućem, plinovitom ili granulatnom agregatnom stanju).

U posljednjih nekoliko godina se na tržištu pojavio uređaja koji osigurava bakteriološku ispravnost vode sistemom elektrolize, s čime se zamjenjuje klasično kloriranje bazenske vode. Sistem djeluje na način da bazensku vodu pravilno osolimo i s pomoću klor generatora – s metodom elektrolize proizvedemo ''prirodni'' klor. Svakako je bitan dodatak za sve one koje klor draži, izaziva crvenilo očiju, isušuje kožu ili one koji jednostavno ne podnose njegov miris ili okus. Postupkom prirodnog stvaranja klora u plinovitom stanju iz kamene soli, klor generator sprječava nastanak algi i drugih organskih tvari, te izvodi potpunu dezinfekciju bazenske vode. Pomoću klor generatora smanjujemo količinu klora u vodi za do 70%.

Intex je sada spojio gore spomenuti sistem (pješčani filter i klor generator) u jedan uređaj, koji Vam osigurava čistu vodu za bezbrižno kupanje.

Pješčani filter Krystal Clear 6 m3/h s ugrađenim klor generatorom će značajno smanjiti troškove uporabe sredstava za njegu i održavanje vode u vašem bazenu. Sistem je namijenjen za upotrebu za bazene kapaciteta do 36.000 litara vode, te pročisti 6.000 litara vode u jednom satu.

Pješčani filter sadrži samousisnu pumpu, predfilter i jedinstveni 6-kanalni ventil. Sistem ima upravljački zaslon, koji omogućuje programiranje vremena djelovanja i time prilagodbu vašim dnevnim potrebama. Manometar na pokrovu filtra Vam pokazuje kada je funkcija filtracije smanjena, te je potrebno oprati filter.
Sistem dodatno sadrži i bakreni IONIZATOR. Bakrena elektroda je pod neposrednim protokom. Kao rezultat se u vodi oslobađaju bakreni ioni, koji su učinkovit algicid. Na taj način ionizator dodatno pripomaže još boljoj dezinfekciji vode u bazenu, jer sprječava rast algi u bazenu. Tako se posljedično smanjuje upotreba klora.

Proces Elektrolize

Čista, prirodna ili morska sol (natrijev klorid) se sastoji od dva elementa, natrija (Na) i klora (Cl). U bazensku vodu se dodaje pravilna količina soli. Kada se ona u vodi otopi (min. 24 sata), jednostavno se započne proces elektrolize. Kada je sistem uključen, električna struja teče kroz titan elektrode i dijeli natrijev klorid na natrij i klor. Klor tako počinje djelovati i uništavati bakterije, alge i druge organske tvari u bazenskoj vodi.


U bazensku vodu dodajemo kamenu sol (sol ne smije sadržavati jod) - 3 kg/m3 bazenske vode. Zbog niske slanosti vode u vašem bazenu (morska voda ima u prosjeku 35kg soli na 1 m3 vode), sol skoro nećete ni osjećati. Voda će biti meka. Klor generator je integriran u pješčani filter bazenske vode. U okviru dnevne filtracije, slana voda kruži kroz samočisteće ćelije prevučene titanom, koje postupkom elektrolize generiraju klor u plinovitom stanju. Sol u vodi ne hlapi, zato se postupak automatski ponavlja svaki dan. Kroz neko vrijeme je potrebno dodati sol, jer se ona zbog proizvodnje klora troši. Dodavanje svježe vode u bazen zbog hlapljenja bazenske vode, te prirodne padaline isto tako smanjuju koncentraciju soli u bazenskoj vodi.

Sistem nije primjeren za bazene s metalnom oplatom i bazene s metalnom cijevnom instalacijom. Sol u vodi korodira metalne dijelove. Bazenske ljestve od nehrđajućeg čelika je potrebno uzemljiti ili montirati cink ploču.

Sigurnost je na prvom mjestu, zato sistem sadrži senzor protoka, koji neprestano nadzire rad i prekida rad klor generatora, kada voda ne teče kroz ćelije za elektrolizu!


Prednosti solnog generatora:

- kupnja klor tableta više nije potrebna
- sol je produkt prirode
- ne nadražuje i ne uzrokuje crvenilo očiju
- ne isušuje kožu
- ne oštećuje tkanine
- jednostavna upotreba
- elektrolitske ćelije su samočisteće
- niski troškovi

Tehnički podatci:
- Potpuno automatski sustav za filtriranje i elektrolizu soli u vodi
- Snaga sistema: 230V/470W
- Protok pumpe: 5.700 l/h
- Proizvodnja klora 7g/h
- Max. volumen bazena: 32.200 l
- Senzor protoka
- Timer
- Standardni Intex priključak s 2" vanjskim navojem
- Potrebna količina soli: 2,5 - 3,5 kg/ m3 bazenske vode (idealno 3 kg)

Filtracijski materijal (nije uključen):
- zahtjeva 23 kg kvarcnog pijeska 0,7 - 1,2 mm

Pješčani filter Krystal Clear s klor generatorom je namijenjen priključivanju s Intex bazenskim cijevima 38 mm s 2'' unutarnjim navojem. Priključak s uobičajnom 32 li 38 mm cijevi je moguć samo pomoću adaptera - 2" unutarnji navoj / obujmica 32/38 mm.
Proizvod je namijenjen za bazene do 32,2 m3 vode. Za djelovanje klor generatora je potrebno 3 kg soli na 1 m3 bazenske vode!

Mjere paketa: 87,3 x 44,5 x 43,5 cm
Težina paketa: 27,4 kg

Preporučujemo još...

Pijesak za pješčani filter, granulacija 0,7 - 1,25 mm, 25kg

Kvarcni pijesak granulacija 0,7 - 1,25 mm namijenjen za filtraciju u pješčanim filterima. ...

Posebna kamena sol, 25 kg

Posebna kamena sol bez joda za generiranje klora postupkom elektrolize. ...

nazaj
natisni
baner
Radno vrijeme:
pon. - pet.: 9.00 -17.00


KAIKOS d.o.o.,
Susedsko polje 45, Zagreb

E-pošta:  #EM#696f646c4467677d6d6763393823667d#EM#
e-novice
avto Besplatna dostava iznad
350 Kn
discover diners 25
bottom Zadovoljstvo 100%

Osiguravamo Vam zadovoljstvo kupovinom naših proizvoda.  U suprotnom u roku 14 dana vratite proizvod, a mi vršimo povrat  vašeg novca.
bookbtn link